Tävling inom affärsmarknaden

Tävling är en extremt viktig aspekt inom företagande då det leder till nya innovationer. Det ger dig som en konsument en trygghet att kunna välja din egna säljare som du kan förlita dig på. Det gör även att affärsmarknaden hela tiden strävar efter bästa möjliga kvalité till lägsta möjliga pris.

Om det finns flera som använder sig utav samma typ av affärsmarknad som dig så kommer man inte lyckas ifall man bara göra som alla andra. Man måste hela tiden ha nya idéer om förbättring, effektivisering och ändå så ska konsumenterna ha det för en relevant summa. Därför är det hela tiden viktigt att veta vad det är som konsumenten är ute efter. Du måste helt enkelt ha en idé om vad som fattas och sedan göra en plan för ditt verkställande.

Förstå den marknad som du riktar in dig på ifrån flera olika perspektiv. Alltifrån det geografiska till vilket åldersspann på målgruppen. Ifall du har en produkt eller tjänst som underlättar något för kunden så behöver man tänka ytterligare. Hur gör du för att locka flera att köpa ifrån just ditt företag?

  • Är din produkt/service mer avancerad?
  • Är priset lägre än konkurrenternas?
  • Är ni mer utbildade/professionella än andra företag?

Det är även bevisat att om man har en bra och kunnig kundtjänst, så ökar chanserna för återkommande lojala kunder då de var nöjda med servicen.

Kungliga Tekniska Högskolan i Stockholm har skapat en tävling inom entreprenörskap i deras program för studenter att utbilda sig och förstå hur företag växer på flera olika marknader. För att läsa hur det hela går till att

KTHs entreprenörer når större marknad visar att även tävlande inom studier kan vara betydelsefullt för en blomstrande framgång.

Telia är till exempel en stolt sponsor inom en rad olika sporter. I år väljer de bland annat att konkurrera med de andra telefonoperatörerna genom att Telia sponsrar svenska landslaget i e-sport under VM-kvalen och det internationella världsmästerskapet i Taiwan. Då Telia har kapitalet för denna typ av satsning när det gäller marknadsföring så kommer de säkerligen ha speciella erbjudande för nya konsumenter under dessa event. Telia är även medvetna att Sverige är bland de 5 stycken världsledande länderna inom e-sport. Det gör att de sträcker ut sin marknad även utanför Sverige och ser att de har potential för utrikesklienter.

Tävling inom företag framkallar även bra saker. Bäst passas ifall de är interna för de olika avdelningarna. Det motiverar folk att göra bättre ifrån sig på jobbet och sträva efter ett växande företag. Därför är det viktigt för ägaren av bolaget att visa sig som en stark ledarfigur och någon att se upp till. Glöm aldrig att någons humör smittar av sig på de flesta anställda. Var därför positivt inställd för nya saker och ting.